Oldalunkon a jobb felhasználói élmény nyújtásához sütiket (cookie) használunk. 

További információ

Menü és Shop Belépés
Hungarian hu

Adatkazelési tájékoztató 20200814

Adatkezelési tájékoztató

Hatályos 2020. 08. 14-től

 

 

Tisztelt Látogató! Ezen fejezet azt a célt szolgálja, hogy – a lehető legérthetőbb módon – tájékoztasson Téged a honlapon végzett adatkezelések jogszabályi hátterét, jogalapját, célját, a kezelt személyes adatok körét, illetve az adatkezelés időtartamát.

 

Adatkezelő adatai:

Név:                           Kontyos Borház Kft.

Címe:                         6773 Klárafalva, Kossuth u. 183.

Email:                        info@kontyos.hu

Telefon:                     +36-20/349-2185, +36-70/630-4070

Honlap:                     www.kontyos.hu

 

Tárhely-szolgáltató:

Név:                           ShopRenter.hu Kft.

Levelezési cím:        4028 Debrecen, Kassai út 129.

E-mail cím:                info@shoprenter.hu

Telefonszám:           +36-1/234-5012

 

 

Cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás:

 

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk a böngésződnek küld el azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítve a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatókról. A cookie-k (sütik) egy része tartalmazhat személyes információkat, és alkalmasak lehetnek az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet géped tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a gépeden.

 

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja az EU Adatvédelmi Rendeletének, a GDPR-nak 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Te hozzájárulásod.  

 

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

  • Google Adwords cookie: Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.
  • Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.
  • Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg
  • A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető a számodra. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.
  • A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.
  • Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.
  • Korhatáros tartalom cookie: Ezek a sütik a korhatáros tartalom jóváhagyásának tényét és azt rögzítik, hogy az érintett 18 éven felüli, élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.
  • Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.
  • Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 60 nap.
  • Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.
  • Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.
  • Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.
  • Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.
  • employee_login_last_email Bejelentkezésnél az emailcímet tárolja a böngésző bezárásáig.
  • Ealrm, ealem, ealpw Permanens beléptetést biztosít. Élettartama 180 nap.
  • Kiléptetés #2 cookie: A #2 opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót. Élettartama 90 nap.
  • Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.
  • Facebook pixel (Facebook cookie) A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatod: https://www.facebook.com/privacy/explanation

 

Amennyiben nem fogadod el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek a számodra. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhatsz:

  • Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
  • Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
  • Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
  • Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
  • Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

 

 

Adatkezelés:

 

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatunk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Te élsz valamelyik említett jogoddal.

Amennyiben a webshopon keresztül nem vásárolsz, csak látogatója vagy a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Rád, amennyiben marketing célú hozzájárulást adsz számunkra.

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

 

 

Kapcsolatfelvétel

 

Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordulsz hozzánk valamely termékkel kapcsolatban.

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

 

Kezelt adatok: Az általad a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

Az adatkezelés időtartama: Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulás, amit a kapcsolatfelvétellel adsz meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

Regisztráció a weboldalon

 

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele

 

Kezelt adatok: Az adatkezelés során az Adatkezelő a neved, lakcímed, telefonszámod, e-mail címed, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Az adatkezelés időtartama: A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulásod, amit a regisztrációval adsz meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

A rendelés feldolgozása

 

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek

 

Kezelt adatok: Az adatkezelés során az Adatkezelő a neved, lakcímed, telefonszámod, e-mail címed, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Amennyiben rendelést adtál le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama: Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja: A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

 

A számla kiállítása

 

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

 

Kezelt adatok: Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama: A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja: Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

 

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

 

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

 

Kezelt adatok: Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama: Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

Az adatkezelés jogalapja: Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

 

Garanciális ügyintézés

 

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben garanciális ügyintézés kérsz, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

 

Kezelt adatok: Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama: A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja: Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az a Te önkéntes döntésed, azonban ha hozzánk fordultál, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

 

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

 

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben panasszal fordulsz hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

 

Kezelt adatok: Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama: A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja: Az, hogy hozzánk fordulsz-e panasszal az a Te önkéntes döntésed, azonban ha hozzánk fordulsz, akkor a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

 

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

 

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

 

Kezelt adatok: A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama: A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja: A (GDPR) Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

 

Marketing célú adatkezelések

 

  • A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

 

Kezelt adatok: Név, e-mail cím.

Az adatkezelés időtartama: Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulásod, amit a hírlevélre történő feliratkozással adsz meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

  • Remarketing

 

Az adatkezelés, mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.

 

Kezelt adatok: A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

Az adatkezelés időtartama: Az adott cookie adattárolási időtartama, bővebb információ elérhető itt:

Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

Facebook tájékoztató: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulásod, amit a honlap használatával adsz meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

 

  • Nyereményjáték

 

Az adatkezelési folyamat a nyereményjáték lebonyolítása érdekében történik.

 

Kezelt adatok: Név, email cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama: Az adatok a nyereményjáték lezárását követően törlésre kerülnek, kivéve a nyertes adatai, amelyeket a számvitelről szóló törvény alapján 8 évig köteles az Adatkezelő megőrizni.

Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulásod, amit a honlap használatával adsz meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

Elhagyott kosár követése

 

Kezelt adatok: Amennyiben vásárlást kezdeményeztél rendszerünkben és a pénztár folyamat során megadtad adataidat, úgy azokat a rendszer rögzíti a megrendelés véglegesítése nélkül is. A természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, szállítási címet, e-mail címet, telefonszámot, valamint a szolgáltatás tervezett igénybevételének adatait (pl.: szállítási-, fizetési mód, megvásárolni kívánt termékek köre)

Az adatkezelés időtartama: Az érintett hozzájárulása visszavonásáig (törlési kérelméig), de legfeljebb 30 napig.
Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulásod, amit a honlap használatával adsz meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

 

Termék véleményezés adatkezelései

 

A kezelt adatok: Az adatkezelés során az Adatkezelő az általad megadott valós vagy fiktív neved, és véleményed kezeli. A véleményezés során a vélemény írója hozzájárul ahhoz, hogy a Kontyos Kft. a leadott véleményeket az általa üzemeltetett webáruházában eredeti tartalomban felhasználhassa.

Az adatkezelés időtartama: A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja: Az önkéntes hozzájárulásod, amit a honlap használatával adsz meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

További adatkezelések

 

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatunk, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

 

 

 

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről

 

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

 

  • Az adatfeldolgozó megnevezése:           ShopRenter.hu Kft.

Telefonszám:                                              +36-1/234-5012

E-mail cím:                                                   info@shoprenter.hu

Székhely:                                                     4028 Debrecen, Kassai út 129.

 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 

  • Az adatfeldolgozó megnevezése:           MiniCRM Zrt.

Telefonszám:                                              06 (1) 999-0402

E-mail cím:                                                   help@minicrm.hu

Székhely:                                                     1075 Budapest, Madách Imre út 13.

 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 

 

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

 

Az adatfeldolgozó megnevezése:           SPRINTER Futárszolgálat Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye:                  1097 Budapest, Táblás utca 39.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:                       +36 1/803-6300

Az adatfeldolgozó e-mail címe:                info@sprinter.hu

 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

 

Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

 

  • Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: ShopRenter.hu Kft.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma: +36-1/234-5012

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe: info@shoprenter.hu

 

 

  • Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: MiniCRM Zrt.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma: 06 (1) 999-0402

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe: help@minicrm.hu

 

Az Adatfeldolgozók az Adatkezelővel kötött szerződések alapján közreműködnek a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozók az érintett nevét és e-mail címeit a hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezelik, az érintett kérésére azt haladéktalanul törlik.

 

Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés

 

Az adatfeldolgozó megnevezése:           N-TAX Kft

Az adatfeldolgozó székhelye:                  6722 Szeged, Attila utca 11. 2. 5.

Az adatfeldolgozó telefonszáma                                 +3662491204

Az adatfeldolgozó e-mail címe:                info@ntax.hu

 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

 

Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás

 

 

Az adatfeldolgozó megnevezése:            ENTER '93 Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye:                   9700 Szombathely, Veres P.u.12.

Az adatfeldolgozó telefonszáma              +36 (94) 509-777

Az adatfeldolgozó e-mail címe:                info@entersys.hu

 

Adatkezelő a NAV által elfogadott Entersys jövedéki termékkezelő programját használja. A rendszert fenntartó a tárolt adatok megismerésére nem jogosult.

 

Az online fizetéssel kapcsolatos adatfeldolgozás

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: OTP Mobil Szolgáltató Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  06-1-366-6611

Az adatfeldolgozó e-mail címe: ugyfelszolgalat@simple.hu

 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét, címét és email címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

 

 

Az adatkezelés során megillető jogok

 

Az adatkezelés időtartamán belül a GDPR Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetnek meg:

  • a hozzájárulás visszavonásának joga
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés
  • helyesbítéshez való jog
  • adatkezelés korlátozása,
  • törléshez való jog
  • tiltakozáshoz való jog
  • hordozhatósághoz való jog.

 

 

Amennyiben jogaiddal élni kívánsz, az az azonosításoddal jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Veled szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Rólad), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz a Te adatkezeléssel kapcsolatos panaszod a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben vásárlónk voltál és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretnéd magad azonosítani, az azonosításhoz kérjük, add meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Téged, mint vásárlót is be tudunk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

 

  • A hozzájárulás visszavonásának joga

 

Bármikor jogosult vagy az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vedd figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk feléd teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha tartozásod áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adataidat a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

 

  • A személyes adatokhoz való hozzáférés

 

Jogosult vagy arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapj arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, akkor jogosult vagy arra, hogy:

•          a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapj és

•          a következő információkról az Adatkezelő tájékoztasson:

o          az adatkezelés céljai;

o          az Rólad kezelt személyes adatok kategóriái;

o          információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

o          a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

o          azon jogod, hogy kérelmezheted az Adatkezelőtől  a Rád vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhatsz az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

o          a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

o          ha az adatokat nem Tőled gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

o          az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Rád nézve milyen várható következményekkel bír.

 

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az azonosításodat követően emailben juttatja el hozzád a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókodba belépve tudja az Rólad kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmedben jelöld meg, hogy a személyes adatokhoz kérsz hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéred.

 

  • Helyesbítéshez való jog

 

Jogosult vagy arra, hogy kérésedre Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse a Rád vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

 

  • Adatkezelés korlátozásához való jog

                                                

Jogosult vagy arra, hogy kérésedre Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

•          vitatod a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;

•          az adatkezelés jogellenes, de ellenzed az adatok törlését bármely okból (például azért mert számodra jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéred, hanem ehelyett kéred azok felhasználásának korlátozását;

•          az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Te igényled azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

•          tiltakoztál az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e a Te  jogos indokaddal szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

  • Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztat Téged.

 

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

 

Jogosult vagy arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a Rád vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

•          a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;

•          visszavonhatod hozzájárulásod és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

•          tiltakozol a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,

•          a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,

•          a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

 

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta a Rólad kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy kérelmezted a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

 

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

•          a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

•          a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

•          jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek feléd követelése áll fenn és azt még nem teljesítetted, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

 

Tiltakozáshoz való jog

 

Jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okokból bármikor tiltakozz személyes adataid jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a Te érdekeiddel, jogaiddal és szabadságoddal szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

  • Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz a Rád vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha tiltakozol a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

Hordozhatósághoz való jog

 

  • Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az önkéntes hozzájárulásodon alapul, akkor jogod van arra, hogy kérd Adatkezelőtől, hogy az általad az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapd, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát a rendelkezésedre, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheted, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

 

Automatizált döntéshozatal

 

Jogosult vagy arra, hogy ne terjedjen ki Rád az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Rád nézve joghatással járna vagy Téged hasonlóképpen jelentős mértékben érintene. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

 

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

•          közötted és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

•          meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely jogaid és szabadságaid, valamint jogos érdekeid védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

•          kifejezett hozzájárulásodon alapul.

 

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

 

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.

 

2018. május 25. napja előtt Adatkezelő nem végzett olyan tevékenységet, melyet be kellett volna jelentenie NAIH felé  

 

Adatbiztonsági intézkedések

 

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor a személyes adataiddal dolgoznak.

 

Jogorvoslati lehetőségek

 

Amennyiben szerinted az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmedet, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheted (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

 

Tájékoztatunk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthatsz bíróság előtt.

 

 

 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

 

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztat az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

  • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
  • azon jogodról, hogy kérelmezheted az Adatkezelőtől a Rád vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheted az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
  • hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást bármikor visszavonhatod,
  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
  • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy köteles vagy-e  személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Rád nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Neked hozzá is kell járulnod.

 

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

 

Postán maradó, házhozszállításnál, PPP-nál és postapontos kézbesítésnél

 

Felhívjuk a figyelmed, hogy a mindenkor hatályos adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint a csomagot kézbesítő azonosíthatja a címzettet, ezért adott esetben a személyes adataid megadását kérheti a kézbesítéskor.

 

 

Borászatunk kínálatából
3.300 Ft
3.800 Ft
6.365 Ft
3.100 Ft
9.358 Ft
17.148 Ft
Hírek, érdekességek

Mivel Klárafalva, borászatunk otthona egy 600 lelket számláló kis település, így sokan nem tudjátok, hogy merre is keressétek a térképen. Most megmutatjuk és egyben lerántjuk a kukutyini zabhegyezésről is a leplet!

“Koccintunk rá?”, kérdezzük sokszor. De honnan jön a koccintás maga? Mióta csilingelnek a poharak és flőték, mikortól csattannak egymásnak kriglik és kupák? Mi az, hogy "tósztot" mondunk?


 

De tényleg: miért nem savanyú vagy fanyar, ami nem édes?