Oldalunkon a jobb felhasználói élmény nyújtásához engedélyeddel sütiket (cookie) fogunk használni. 

További információ

Menü és Shop Belépés

Magunkról


Miért épp gyümölcsbor?

Családunk évtizedek óta borászattal foglalkozik, így még gyerekként láttuk édesapánktól a borkészítés alapjait. Szilvabort először egy kínai vendéglőben elköltött ebéd során kóstoltunk, ami azonnal megihlette. Több év kitartó munka és kísérletezés után, 2006-ban készült el saját szilvaborunk, ami rögtön nagy kedvencévé lett baráti társaságunk hölgy tagjainak.

A pozitív visszajelzések után szinte minden adott volt ahhoz, hogy más gyümölcsök is követhessék a szilvát: jött a meggy és az eper, majd az alma, a kajszi és végül a málna. A múlt már bebizonyította, hogy különleges bort csak kitűnő alapanyagból lehet készíteni, ezért kiemelt figyelmet szentelünk a gyümölcsök minőségére. Borainkat kifejezetten csak magyar gyümölcsökből készítjük, hiszen a sok napsütés, a klíma illetve hazánk termőföldje együttesen páratlan íz-, és zamatanyagokkal szolgálnak.

Célunk, hogy hagyományos borászati eljárással, mesterséges aromák nélkül olyan nemes és valódi gyümölcsborokat készítsünk, melyek frissességükben, zamatukban teljesen megőrzik az érett, lédús gyümölcs esszenciáját.

Büszkék vagyunk azokra a hazai és nemzetközi versenyeken elért díjakra, melyekkel boraink minőségét a szakma elismeri. Ám a legnagyobb örömet az okozza, amikor az első elfogyasztott kortyok után felcsillannak a szemek és a "Kontyos érzés” magával ragadja az embereket...

...mely pillanattal munkánk értelmet nyer!”

 
   
   
   
 
   
   
   

 

   
 

 

Borászatunk kínálatából
3.000 Ft
3.500 Ft
5.600 Ft
3.000 Ft
8.800 Ft
14.000 Ft
Hírek, érdekességek

Mivel Klárafalva, borászatunk otthona egy 600 lelket számláló kis település, így sokan nem tudjátok, hogy merre is keressétek a térképen. Most megmutatjuk és egyben lerántjuk a kukutyini zabhegyezésről is a leplet!

“Koccintunk rá?”, kérdezzük sokszor. De honnan jön a koccintás maga? Mióta csilingelnek a poharak és flőték, mikortól csattannak egymásnak kriglik és kupák? Mi az, hogy "tósztot" mondunk?


 

De tényleg: miért nem savanyú vagy fanyar, ami nem édes?