Webshop Menü
0

Amit sokszor kérdeztek

Miért épp Kontyos?

Mert édes boraink igazi konty alá valók...

 

Hogyan készül? Mitől lesz édes?

Boraink hagyományos borászati eljárással készülnek, a modern borkészítés reduktív eljárásnak nevezi. Nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges szín- és ízfokozó anyagokat, illetve más gyümölcsöt, így a gyümölcsbor törvény szerint „különleges minőségű” borokat készítünk. Az alkohol erjedés végén minden gyümölcsből száraz bor készül, majd ezt édesítjük vissza saját mustjával és némi cukorral. A többi eljárás is megegyezik a szőlőborászati technológiával: préselés, pihentetés, fejtés, derítés, stb.

 

Mennyi gyümölcsöt tartalmaz?

Boraink csak az adott borfajta alapanyagául szolgáló gyümölcsből és a borászati technológiából szükségesen adódó, minimális cukor és víz hozzáadásával készülnek. Így 1kg gyümölcsből átlagosan 5-7 dl bor készül. Az általunk előállított gyümölcsborok cukormentes gyümölcstartalma minimum 30-50 g/l között van.

 

Hol található, honnan származik?

Borászatunk Szegedtől 10 kilométerre Klárafalván található. Szegedinek valljuk magunkat, ezért is igyekszünk minden szegedi vásáron és rendezvényen részt venni.

 

Honnan vesznek ennyi gyümölcsöt?

A szilvabort egy saját termésű gyümölcsből készítjük: a Maros mellett van egy szilvása a családnak, ezért készítettünk ebből - először csak magunk kedvtelésére - bort. Majd a kezdeti sikereken felbuzdulva jöttek a többi gyümölcsök is: megkerestük országszerte azokat a termelőket, akik elvárásainknak és követelményeinknek megfelelően figyelnek a prémium minőségre.

Másik fontos tényező, hogy minden gyümölcsöt csak hazai termőterületekről szerzünk be, a klimatikus viszonyokat is figyelembe véve. Így a meggyet pl. Szabolcsból, a málnát a Börzsönyből hozzuk. Az epret Rákóczifalváról, ahol az epertermesztésnek évtizedes hagyományai vannak.

 

Látogatható-e a borászat?

Egyenlőre nem. Mivel az üzem most még a szüleink házánál található, így nyugalmuk érdekében erre nemet szoktunk mondani. Terveink szerint hamarosan elkészül új borászatunk, ahol lesz lehetőség kóstolókat és bemutatókat tartani; akár komplett vendéglátást szervezni.

 

Hol lehet kapni?

Vásárolj kényelmesen és gyorsan, közvetlenül tőlünk webshopunkban. A megrendelt borokat 1-3 munkanapon belül küldjük.

Boraink egyébként megtalálhatók országszerte több üzletben és vendéglátó helyen (de tapasztalatunk szerint nem szokták tartani a teljes kínálatot).

 

Lehetek törzsvásárló?

A kontyos.hu weboldalon a 3. rendeléstől kezdve - regisztrált vásárlóként - a feltüntetett árakból 5% kedvezményt kapsz, ami hozzáadódik! az aktuális kedvezményekhez és akciókhoz. Ezt 1 évig tartjuk fenn, de ha ez idő alatt ismét rendelsz, akkor ez az idő automatikusan meghosszabbodik. Ehhez itt kell regisztálni

Csomagban kedvezményes
14.000 Ft
16.900 Ft
17.100 Ft
5.300 Ft
Legnépszerűbbek
8.800 Ft
5.300 Ft
3.000 Ft
3.500 Ft
3.000 Ft
Névnap ma

Eleonóra

és holnap: Gerzson